37 produkt(er)

Kulventiler

Tillsammans med ett flertal samarbetspartners erbjuder vi ett brett sortiment av kulventiler. Kulventiler har lågt tryckfall och är enkel att installera, manövrera och automatisera. Det gör kulventilen till en populär ventiltyp som passar utmärkt i flera olika applikationer. Kulventilen används primärt som avstängningsventil men det finns varianter som används för att reglera flödet.

Vad är en kulventil?

En kulventil är en typ av avstängningsventil som använder en genomborrad kula för att kontrollera flödet av vätskor eller gaser. Kulan roteras i ett ventilsäte för att öppna eller stänga ventilen. Den är vanligtvis tillverkad av metall eller plast. Kulventiler är vanligt förekommande inom industriella, vvs, VA applikationer och används ofta för att reglera flödet av vätskor eller gaser.

Hur fungerar kulventiler?

Kulventiler är en kvartvarvskonstruktion. Genom att vrida handspaken / manöverdonet på ventilen nittio grader, går ventilen från fullt öppen till stängd eller tvärtom.

Kulventilen består av sfärisk kula med ett genomgående hål som släpper igenom media (vätska eller luft). Kulan sitter mellan två säten som håller den på plats.

Vilka olika typer av applikationer är kulventiler lämpliga för?

Kulventiler är lämpliga för en mängd olika applikationer inom industriell produktion. Dessa ventiler används för att reglera flödet av vätskor eller gaser. De vanligaste användningsområdena inkluderar pumpar, rörledningar, tryckluftsutrustning, värmesystem och kylsystem.

Olika typer av kulventiler

Kulventiler kommer i olika utföranden och material. Inom industrin är det vanligt med 2- och 3-delade ventiler, helsvetsade ventiler och flervägsventiler. Vanligaste materialen för kulventiler är mässing, stål och rostfritt stål.

Du är varmt välkommen att kontakta oss när du behöver hjälp med att hitta rätt kulventiler.

Vilka material är kulventiler tillverkade i?

Kulventiler tillverkas vanligtvis i rostfritt stål, mässing, stål eller gjutjärn. Detta gör dem extremt robusta och motståndskraftiga mot korrosion, vilket gör att de fungerar pålitligt även i krävande miljöer. 

Vårt sortiment av kulventiler är av hög kvalitet och är särskilt konstruerade för att uppfylla de höga kraven som ställs inom industriell produktion.